headersitespeed
headersitespeed

WordPress optimaliseren

| 2 Comments

Enkele weken geleden merkte ik dat dit blog heel traag laadde, en aan het enorme bezoekers aantal kan het niet liggen, dus tijd om eens een mailtje naar de helpdesk van Versio te sturen.

Hier werd netjes op gereageerd: Server 46 word komende week door ons onder handen genomen waardoor deze een stuk beter moet gaan werken. U kunt er van op aan dat wij hier mee bezig zijn en dit zo snel mogelijk oplossen.

Laten we dat eens in de gaten houden.

Ik heb een account aangemaakt bij de website monitor services Pingdom en WebSitePulse. In een later mailtje kreeg ik te horen dat de SATA door SAS drives zijn vervangen. En inderdaad, de laadtijd van de de hoofdpagina van thijs.elenbaas.net is vanaf 8 en 9 mei aanzienlijk verbeterd:

afterServerUpgrade Wordpress optimaliseren image

Laadtijd webpagina na disk upgrade

De grafiek ziet dat de laadtijd voor de upgrade geregeld boven de 10 sec lag en nu gedaald is tot 1 sec tot 2 sec. Hierbij moet ik vermelden dat ik de data gemiddeld heb, en dat voor de upgrade er momenten waren dat de webpagina pas na 20 sec of meer binnen kwam. Dit is al een hele verbetering, en een prima resultaat voor zo’n goedkope hoster als Versio, maar ik denk dat er nog wel ruimte is voor verbetering. Daar moeten we nog bij bedenken dat dit enkel het laden van de HTML pagina betreft, en dat alle afbeeldingen, javascript, en stylesheets nog moeten worden geladen. Laten we eens gaan kijken wat we nog meer kunnen doen.

De dienst websiteoptimization.com zoekt alle elementen van een webpagina bij elkaar en bepaalt de totale grootte. In deze resultaten valt er meteen iets op: de voorpagina is 1 MB groot. Hoewel dat tegenwoordig, nu vrijwel iedereen een breedband internet verbinding heeft, niet meer een groot probleem hoeft te zijn (volgens deze infographic is gemiddelde bandbreedte in Nederland  9mbps, dus zou de data in 1 sec geladen zijn), is dit veel meer dan ik verwacht had.

2 Comments

  1. It would be fine if you could write this is English too!
    (The pages you have in English are very impressing!)
    Ole Jacob Bryhni Frostad (Norway)

Leave a Reply

Required fields are marked *.